október 19, 2016

{:hu}Rubway Multisport Flow{:}{:gb}Rubway Multisport Flow{:}

{:hu}

A Rubway Multisport Flow csapadékvíz-elvezetés szempontjából is teljesen egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező kerékpárút a piacon.

flow

porozusA működési mechanizmus lényege az, hogy a porózus kopóréteg az alépítményen keresztül a burkolatra kerülő csapadékot irányítottan, közvetlenül a talajba vezeti, azaz a természeti környezetben bevált megoldást alkalmazza a csapadékvíz-elvezetés egyre növekvő problémájára.

liter_mmA Rubway Multisport Flow képes 1 perc alatt négyzetméterenként átlagosan több mint 200 liter esővizet elvezetni a talaj alsóbb rétegeibe, ami azt jelenti, hogy nem csak a Magyarországon, hanem a világon valaha mért legmagasabb csapadék hozamú felhőszakadással is könnyedén megbirkózik*.

ateresztoA porózus szerkezet további előnye az, hogy a Rubway Multisport Flow felülete gyorsan szárad, nem képződnek rajta pocsolyák, illetve fordított irányban a talajpára is el tud távozni a környezetbe a burkolaton keresztül.

(*Forrás: Keith C Heidorn: The weather doctor)

Rubway Multisport Flow és az aszfalt összehasonlítása

[table id=1 /]{:}{:gb}

key

porozusThe porous wear layer allows water penetration through the base layer, – which also contains stone – directly to the ground layer, adapting the proven way of nature for handling rising drainage issues.

 

liter_mmThe drainage rate of Rubway Multisport Flow is more than 200 liters per minute by square centimeters, meaning that by this extremely high speed of water evacuation it is able to handle even the most intense rainfall ever recorded in history.*

ateresztoThe surface dries rapidly, no puddles formed, also the humidity from the soil can evaporate through the porous wear layer in reverse direction.

(*Source: Keith C Heidorn: The weather doctor)

Rubway Multisport Flow vs. cycleways with tarmac wear layer

 

[table id=3 /]{:}